Brouw een heksensoep van brandnetel
397 keer bekeken

‘Niet aankomen, dat prikt!’
Hoe de brandnetel prikt? Met de haartjes op de stengel en op de onderkant van het blad. De haartjes hebben een weerhaakje dat zich in je vastzet en een stofje loslaat dat een pijnlijke plek achterlaat. Een prima ingredient dus voor jouw heksensoep!

Wij gaan dit prikkelige plantje nu omtoveren tot een smakelijke brandnetelsoep!
Brandnetel barst van de vitamines en is dus hartstikke gezond. Het smaakt een beetje hetzelfde als spinazie. Plukken doe je natuurlijk niet met je blote handen, dus trek je tuinhandschoenen aan en ga op zoek. Pluk de bovenste bladeren en de jonge toppen, tot je een emmertje vol hebt.

Ingredienten heksensoep
– Een emmertje vers geplukte brandnetels
– 1 Ui
– 1 Teentje knoflook
– 1 Aardappel
– 1 Liter water
– 1 Bouillonblokje
– Olijfolie

Heksensoep brouwen
– Was de brandnetels, snijd de blaadjes (zonder de harde steeltjes) in stukjes.
– Schil de aardappel en snijd in stukjes.
– Pel en snipper de ui.
– Pers de knoflook.
– Fruit de ui en knoflook in olijfolie in de pan
– Voeg de brandnetel, de aardappelblokjes, het water en het bouillonblokje toe.
– Laat een kwartier pruttelen.
– Pureer de soep met een staafmixer zodra de aardappel gaar is.

Nog griezeliger? Doe wat spinnen in je soep!
Je maakt de spinnen van gehaktballetjes waar sliertjes spaghetti uitsteken.
Verhit de balletjes de laatste 5 minuten mee in je brandnetelsoep en kijk dan even of ze gaar zijn.

 

 

Lees meer over eetbare bloemen, planten en vruchten en wat je ermee kunt doen!

Menu
error: Deze website is beveiligd tegen kopieren!
× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday