Paksoi zaden – Makkelijke Moestuin

Paksoi zaden – Makkelijke Moestuin

 2,79

Paksoi kweken is heel eenvoudig! De zaadjes komen snel op en de plantjes groeien hard. Dit ras kun je zowel in het voorjaar als in de zomer zaaien. Liever niet in de vroege zomer om te voorkomen dat de plantjes snel in bloei schieten.

Zaaitijd: maart t/m juni en juli t/m augustus
Standplaats: zon of schaduw
Kiemtijd: 5 – 14 dagen
Kiemtemperatuur: 12 – 25°C

Op voorraad

Artikelnummer: MK360 Categorie:

Beschrijving

Paksoi zaden – Makkelijke Moestuin

Paksoi kweken is heel eenvoudig! De zaadjes komen snel op en de plantjes groeien hard. Dit ras kun je zowel in het voorjaar als in de zomer zaaien. Liever niet in de vroege zomer om te voorkomen dat de plantjes snel in bloei schieten.

Paksoi zaden – Makkelijke Moestuin

Zaaien
– Je kunt de paksoi zaaien van half maart tot en met mei, en in juli en augustus.
– Voorbereiding moestuin of moestuinbak: verwijder onkruid en rul de grond met een hark, heb je eerder op deze plek gezaaid voeg dan wat compost toe aan de grond.
– Je kunt de zaadjes zowel in de zon als in de schaduw planten.
– Druk de grond licht aan en maak de grond licht vochtig met een gieter.
– Maak met de pootstok gaatjes van een 0,5 cm. tot 1 cm. diep (dit is de zaaidiepte).
– Doe 3 zaadjes in een gaatje en maak de gaatjes voorzichtig dicht.
– Geef nog een klein beetje water met de broes.
– Plaats een naambordje bij de zaadjes om te onthouden wat je hebt gepoot.
– De zaadjes kiemen in 5 tot 14 dagen.

Groeien en uitdunnen
– Na het opkomen van de zaailingen knip je met een schaar het teveel aan plantjes weg, zodat er nog 1 plantje per gaatje staat.  Dit heet uitdunnen.
– Slakken zijn dol op paksoi. Houd je plantjes goed in de gaten en pluk slakken meteen weg!

Oogsten
– Je kunt de paksoi oogsten vanaf 6 weken. Van Paksoi eet je het blad en de stengels, je oogst dus de hele plant. Je knipt de paksoi net boven de grond af.
– Zijn de planten eenmaal volwassen, dan schieten ze altijd in bloei. Oogst ze dus op tijd.

Moestuinweetje: Paksoi is een bladkool en valt dus onder de koolgewassen, niet onder de bladgewassen. De ideale kiemtemperatuur voor de paksoizaden is tussen de 12°C en 25°C.

Soort: Pak Choy Green F1

Extra informatie

Zaaimaand

, , , ,

error: Deze website is beveiligd tegen kopieren!
× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday