Snijboon zaden – Makkelijke Moestuin

Snijboon zaden – Makkelijke Moestuin

 3,49

Hoe meer je plukt, hoe langer je blijft oogsten!
Dit ras wordt meer dan 2 meter hoog en geeft een enorme oogst aan lange, sappige snijbonen.

Zaaitijd: mei – juni
Standplaats: zonnig
Kiemtijd: 7 – 10 dagen
Kiemtemperatuur: 21°C

Op voorraad

Artikelnummer: MK338 Categorie:

Beschrijving

Snijboon zaden – Makkelijke Moestuin

Hoe meer je plukt, hoe langer je blijft oogsten!

Snijboon zaden – Makkelijke Moestuin

Dit ras wordt meer dan 2 meter hoog en geeft een enorme oogst aan lange, sappige snijbonen.
Voordat je de bonen buiten zaait kiem je ze eerst binnen voor, zodat er al een worteltje aan groeit.

Zaaien en opkweken
– Je kunt snijboon voorzaaien in mei en juni.
– Vul een pot (⌀ 12-15 cm.) met een mengsel van half potgrond en half voorzaaivermiculiet en maak de grond een beetje vochtig (niet te nat!).
– Maak met de pootstok een 10 gaatjes van 2-3 cm. diep (dit is de zaaidiepte).
– Leg in elk gaatje 1 boontje.
– Dek de pot af met keukenfolie.
– Zet de potjes binnen op een warme, zonnige plek (niet boven de verwarming).
– Houdt de grond vochtig maar niet te nat.
– Na ongeveer 5 dagen komen de plantjes op, haal dan het folie eraf.
– Draai het potje elke dag een kwartslag, zo voorkom je dat het plantje scheef groeit.
– Na ongeveer 2 weken kunnen de plantjes naar buiten.

Overpoten
– Voorbereiding moestuin of moestuinbak: verwijder onkruid en rul de grond met een hark, heb je eerder op deze plek gezaaid voeg dan wat compost toe aan de grond.
– Zet het plantje op een zonnige plek, bij het klimrek.
– Druk de grond licht aan en maak de grond licht vochtig met een gieter.
– Maak een geul bij het klimrek van 5 cm. diep, kies de mooiste zaailingen en plant ze op ong. 5 cm. afstand van elkaar (zorg ervoor dat de worteltjes heel blijven).
– Maak de gaatjes weer dicht en giet er een beetje water over met de broes.
– Plaats een naambordje bij de plantjes om te onthouden wat je hebt gepoot.

Groeien en oogsten
– Leidt de planten door het klimrek.
– Je kunt de bonen oogsten vanaf 9 tot 10 weken, zodra ze ong. 20 cm. lang zijn.
– Snijbonen eet je nooit rauw, je moet ze altijd even koken.

Soort: Helda

Moestuinweetje: de ideale kiemtemperatuur voor de snijboonzaden is 21°C.
LET OP: is het nog onder de 15°C? Zet dan een bakje over de geplante zaadjes, zo komen de plantjes eerder op en bescherm je ze tegen hongerige vogels en slakken.

 

Extra informatie

Zaaimaand

,

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday