Wintersla – Makkelijke Moestuin

Wintersla – Makkelijke Moestuin

 1,99

Deze stevige en lekkere kropsla kan heel goed tegen kou, zelfs tegen een paar graden vorst. Ideaal voor de lege plekken in jouw moestuin in het najaar.

Zaaitijd: augustus t/m oktober
Standplaats: lichte plek
Kiemtijd: 2 – 14 dagen
Kiemtemperatuur: 5 – 18°C

Op voorraad

Artikelnummer: MK363 Categorie:

Beschrijving

Wintersla – Makkelijke Moestuin

Deze stevige en lekkere kropsla kan heel goed tegen kou, zelfs tegen een paar graden vorst. Ideaal voor de lege plekken in jouw moestuin in het najaar.

Wintersla – Makkelijke Moestuin

Zaaien
– Je kunt de wintersla zaaien van augustus tot en met oktober.
– Voorbereiding moestuin of moestuinbak: verwijder onkruid en rul de grond met een hark, heb je eerder op deze plek gezaaid voeg dan wat compost toe aan de grond.
– Als je kiest voor een pot, gebruik dan een pot met gaatjes in de bodem. Vul de pot met (biologische) potgrond en vul de pot niet te vol. Een plantzak of growbag is helemaal ideaal!
– Plant de zaadjes op een zonnige plek.
– Druk de grond licht aan en maak de grond licht vochtig met een gieter.
– Maak met de pootstok gaatjes van een 0,5 cm. tot 1 cm. diep (dit is de zaaidiepte).
– Doe 3 zaadjes in een gaatje en maak de gaatjes voorzichtig dicht.
– Geef nog een klein beetje water met de broes.
– Plaats een naambordje bij de zaadjes om te onthouden wat je hebt gepoot.
– De zaadjes kiemen in 2 tot 14 dagen.

Groeien en uitdunnen
– Na het opkomen van de zaailingen knip je met een schaar het teveel aan plantjes weg, zodat er nog 1 plantje per gaatje staat.  Dit heet uitdunnen.
– Is het kouder dan 10°C, geef de plantjes dan wat extra bescherming met een vliesnet.

Oogsten
– Je kunt de wintersla oogsten vanaf 6 tot 8 weken. Als je de groeikern (het midden van de krop) laat staan maakt de plant steeds nieuw blad aan. Zo kun je een paar weken het blad blijven oogsten. Je kunt natuurlijk ook de hele krop oogsten, knip ze dan dicht aan de grond af.
– Oogst de kroppen voordat ze in bloei schieten (doorschieten) want dan wordt het blad bitter. Zodra er een bloeistengel met bloemen groeit, is het blad niet meer te eten.

Moestuinweetje: de ideale kiemtemperatuur voor de slazaden is tussen de 5°C en 18°C.

Soort: Merveille d’Hiver

Extra informatie

Zaaimaand

, ,

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday